2016. április 7., csütörtök

Zöld-fehér saláta joghurtos öntettel

Egy jó saláta bármikor jól jön! Ezt épp Rita készítette,

Elkészítési idő: 15 perc. Ízletes, tartalmas saláta, ami egyaránt fogyasztható magában vagy húsok mellé.

Hozzávalók

A salátához: 1 fejessaláta, 1 szál zöldhagyma, 2-3 evőkanál zöldborsó, 1 alma, 10 deka sajt, 3 kisebb csicsókagumó, 2-3 evőkanál retekcsíra.
Az öntethez: 1 pohár natúr joghurt, só, cukor.

Elkészítése

1. A zöldhagymát, csicsókát és almát megpucoljuk, tetszés szerint apróra vágjuk és salátástálba tesszük.
2. Hozzáadjuk a zöldborsót, a retekcsírát, a kockára vágott sajtott és az apróra tépkedett salátát.
3. A joghurtot ízlés szerint sózzuk és kevés cukorral ízesítjük, majd ráöntjük a salátástálban lévő hozzávalókhoz, és összekavarjuk.
4. Azonnal tálaljuk.

Jó tudni!

• A saláták készítésénél sosincs szigorú recept, a hozzávalók közül bármi kihagyható vagy mással helyettesíthető.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: