2016. április 18., hétfő

Rozmaringos báránypaprikás

Amíg még tart a bárányszezon érdemes elkészíteni Rita báránypaprikását.


Elkészítési idő: 1 óra. Különleges ízvilágú főétel, amit addig érdemes elkészíteni, amíg még van friss bárányhús. 

Hozzávalók 

A báránypaprikáshoz: 1 kg báránycomb, 2 fej hagyma, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál zsír, 2 dl húsalaplé, 1 pohár tejföl, só, bors, pirospaprika, rozmaring. 
A nokedlihez: 50 dkg liszt, 2 tojás, só. 

Elkészítése 

1. A báránycombot megmossuk, megtisztítjuk a hártyáitól és kockára vágjuk. A zsírt felforrósítjuk, beletesszük a húst, és folytonosan kavargatva, erős lángon rózsaszín kérget sütünk rá. 
2. A hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és hozzáadjuk a húshoz, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal meghintjük és fedő alatt dinszteljük. 
3. Ha a hagyma üvegesre dinsztelődött, felöntjük húsalaplével és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús omlós lesz, és a leve elfő. 
4. Ekkor megszórjuk liszttel, összekeverjük, kevés húsalaplevet öntünk alá vigyázva, hogy a liszt ne csomósodjon meg, és krémesre főzzük. 
5. Elkészítjük a nokedlit: A lisztet a tojásokkal, sóval és annyi vízzel keverjük el, hogy kanállal könnyen szaggatható tésztát nyerjünk. A nokedlitésztát fövő, sós vízbe szaggatjuk tésztaszaggatóval vagy kiskanállal és addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a víz tetejére. Leszűrjük, forró vízzel leöblítjük. 
6. A báránypaprikást galuskával és tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: