2016. március 21., hétfő

Mustáros bárányborda

A közelgő húsvétra ajánljuk a képen látható pompás étel, amit Alíz készített.
Elkészítési idő: 1,5 óra. Kitűnő főétel a húsvéti asztalon, de más ünnepi alkalmakkor is tálalhatjuk. 

Hozzávalók 

1 kg bárányborda, 2-3 evőkanál mézes mustár, 2 rozmaringágacska, só, bors, 4-5 cikk fokhagyma, 1 kiskanál reszelt citromhéj, 1 dl száraz fehérbor, 1 evőkanál vaj. 

Elkészítése 

1. A báránybordát a csont mentén felszeleteljük, enyhén sózzuk és borsozzuk. 
2. A mustárból, a zúzott fokhagymából és a reszelt citromhéjból marinádot készítünk, majd a szeletelt bordát bekenjük vele és legalább két órát állni hagyjuk. 
3. A vajat felolvasztjuk egy lábosban, és a bordaszeletek mindkét oldalát hirtelen átpirítjuk rajta, majd tányérra szedjük. 
4. A lábosban maradt zsiradékhoz hozzáöntjük a bort, beletesszük a rozamaringágacskákat, visszarakjuk a bordát és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. 
5. Friss zöldségsalátával tálaljuk. 

Jó tudni! 

• Ha a bárányborda leve elfő, de még mindig nem puhult meg, kevés vízzel vagy borral pótoljuk és tovább pároljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: