2015. november 19., csütörtök

Sertésragu birsalmával

Az egyszerű sertésragu is mindjárt különlegessé válik, ha feldobjuk egy kis birsalmával - Rita is ezt tette.

Elkészítési idő: 1,5 óra. A tartalmas főételt ünnepi ebédre ajánljuk. 

50 dkg sertéstarja, 2 sárgarépa, 2 zöldpaprika, 2 birsalma, 1 nagyfej vöröshagyma, 1 mokkáskanál köménymag, só, bors, pirospaprika, olaj, 1 evőkanál liszt, tejföl. 

1. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát és a paprikát kockára vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk; a birsalmát megpucoljuk és felkockázzuk; a sertéshúst kockára vágjuk. 
2. A hagymát forró olajban üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a feldarabolt sertéstarját, és erős lángon fehéredésig kavargatjuk. 
3. Ekkor hozzáadjuk a többi zöldséget, ízlés szerint fűszerezzük és kevés vizet töltve alá pároljuk. 
4. Végül hozzáadjuk a birsalmát, és addig pároljuk, amíg minden megpuhul. 
5. A lisztből kevés olajjal vékony rántást készítünk, tejfölt kavarunk bele, és hozzáadjuk a raguhoz. Kiforraljuk, krumplipürével tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: