2015. június 29., hétfő

Nyári rakott krumpli

Könnyű, zamatos és laktató - ez jellemzi Molnár Réka rakott krumpliját, ami a nyár ízeit hordozza. Nagy előnye, hogy a munka dandárját elvégzi a sütő, nem kell mellette lenni, nem kell kavargatni, ráadásul a sütő melege is jól jön ebben a hűvös június végi nyárban.

Elkészítési idő: 1 óra. A rakott krumpli is egy olyan étel, ami a végtelenségig variálható, ez egy igazán nyárias változat. 

1 kg újkrumpli, 15 dkg paprikás kolbász, 2-3 paradicsom, 2-3 dl tejföl, 5 dkg vaj, 15 dkg sajt, bazsalikom és oregánó (szárított is lehet), só, bors, pirospaprika, csipetnyi darált chilipaprika. 

1. A krumplit megmossuk és sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, meghámozzuk és felkarikázzuk. 
2. Egy hőálló tálat gazdagon kivajazunk, belerakunk egy réteg krumplit, rá egy réteg felkarikázott kolbászt teszünk, meghintjük reszelt sajttal, és elosztunk rajta egy evőkanál tejfölt. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és chilivel. A műveletet addig ismételjük, amíg elfogynak a hozzávalók. 
3. A tetejét meglocsoljuk tejföllel, sajtot reszelünk rá, sózzuk, borsozzuk, meghintjük oregánóval és bazsalikommal, illetve paradicsomszeleteket teszünk a tetejére. 
4. Forró sütőben 25-30 percig sütjük, míg a sajt szépen megpirul a tetején.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: