2015. június 13., szombat

Hagymás szelet reteklevélmártással

Pikáns és különleges Rita főétele, amit hét végére ajánlunk.

Elkészítési idő: 1,5 óra. Különleges társítás a hagymás szelet reteklevélmártással, ínyenceknek ajánljuk. 

Hagymás szelet: 8 szelet sertéscomb, 4 szál zöldhagyma, só, bors, pirospaprika, olaj. 
Köret: 1 kg újburgonya, kaporzöld, só, olaj. 
Reteklevélmártás: 1 marék reteklevél, 1 dl tejszín, 1 evőkanál cukor. 

1. A hússzeleteket kiklopfoljuk és forró olajban mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd kiszedjük egy tányérra. 
2. A zöldhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a sült olajban megdinszteljük. Visszatesszük a hússzeleteket, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és fedő alatt puhára pároljuk. 
3. Az újburgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. Egy lábosban olajat hevítünk, fedő alatt erős lángon megpirítjuk a krumplit, majd sózzuk és megszórjuk friss kaporral. 
4. A reteklevelet megmossuk, apróra vágjuk és leforrázzuk. Egy lábosban összekeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a cukrot meg késhegynyi sót, és alacsony lángon, folytonosan kevergetve kb. 1 percig forraljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: