2015. június 16., kedd

Epersaláta telemeával

Fogyasszunk epret, amíg még tart az eperszezon! Eperből kétségkívül sokféle étel készíthető, de a legfinomabb nyersen. Tudja ezt Köllő Réka kolléganőnk is, aki ez alkalommal egy finom salátát dobott össze eperből és telemeából.

Elkészítési idő: 15 perc. Kitűnő, tápláló reggeli vagy vacsora. 

10-12 szem eper, 1 kis fej saláta, 10 dkg telemea, balzsamecet vagy 1 lime leve, fűszersó. 

1. A salátát és az epret megmossuk, apróra vágjuk. 
2. A telemeát felkockázzuk és az epres salátához adjuk. 
3. Balzsamecettel vagy a lime levével ízesítjük, sózzuk és óvatosan összeforgatjuk. 
4. Tálalás előtt hűtőben tartjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: