2015. június 21., vasárnap

Bécsiszelet lenmagos bundában

Sok családnál a vasárnap a rántott hús napját jelenti, mi viszont úgy vélekedünk: ha már rántott hús, akkor legyen benne valami "kanyar", különlegesség. Rita ez alkalommal lenmagos bundát készített a rántott húsnak, az alábbiakban pedig kiderül az is, hogyan.

Elkészítési idő: 1 óra. Nem szokványos változata a bécsiszeletnek, amit a lenmagos bunda tesz különlegessé. 

Lenmagos bécsiszelet: 60 dkg borjúcomb, só, bors, 2 tojás, 4 evőkanál liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 evőkanál lenmag, olaj, a sütéshez. 
Köret: 1 kg újburgonya, 1 csokor petrezselyemzöld, olaj, só, bors. 

1. A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. 
2. A panírozáshoz előkészítjük a hozzávalókat: egy tányérba beletesszük a lisztet, egy másikban felverjük a tojásokat, a harmadikban pedig összekeverjük a zsemlemorzsát a lenmaggal. 
3. A hússzeleteket bepanírozzuk: vagyis egyenként lisztbe mártjuk, majd tojásba és lenmagos zsemlemorzsába. 
4. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a panírozott húst, és lefedve sütjük az egyik oldalát. Ha megpirult, megfordítjuk és tovább sütjük a másik oldalát fedő nélkül. 
5. A körethez az újburgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni. Meghámozzuk és felszeleteljük, forró olajban megforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, majd friss petrezselyemzölddel megszórjuk. 
6. Frissen készített salátával tálaljuk. 

Jó tudni! 
• Hogy a hússzeletek ne ugorjanak össze sütés közben, amikor klopfoljuk a széleket helyenként vágjuk be! 
• Változatosabbá tehetjük a rántott húsokat, ha a zsemlemorzsába különféle magvakat szórunk. Nagyon finom a szezámmagos és mákos változat is.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: