2015. február 24., kedd

Füstölt hal sárgarépa-salátával

Könnyű és ízletes vacsora böjti időszakban.

Elkészítési idő: 15 perc. Könnyű, vitamindús saláta, kitűnő vacsora lehet, de akár előételként is felszolgálhatjuk.

2 sárgarépa, 1-2 szál zöldhagyma, füstölt hal, ízlés szerint, só, bors, 1 evőkanál olívaolaj, frissen facsart citromlé, ízlés szerint. 

1. A sárgarépát és a zöldhagymát megpucoljuk; a sárgarépát a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a zöldhagymát karikára vágjuk.
2. A zöldségeket egy tálba halmozzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, lelocsoljuk olívaolajjal és citromlével, majd összeforgatjuk.
3. A füstölt halat falatnyi darabokra szedjük, és a sárgarépasalátára szórva tálaljuk.

Jó tudni! 
• Ez a saláta tonhalkonzervből vagy egyszerű olajos halkonyzervből is elkészíthető. Ebben az esetben az olívaolajat a halról letöltött olajjal helyettesítjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: