2014. november 25., kedd

Gyors csirkeleves

Dolgos hétköznapok kiváló étele Rita gyors csirkelevese. Minden jó tulajdonsága megvan, ami egy ilyen levesnek kell: hamar elkészül és finom.

Elkészítési idő: 25 perc. Kitűnő leves olyan alkalmakra, amikor nagyon gyorsan kell tálalni az ételt. 

20 dkg csirkemell, 20 dkg gomba, házi ételízesítő, 1 fej hagyma, só, bors, tejföl. 

1. Kb. másfél liter vizet főni teszünk, míg felforr felkockázzuk a csirkemellet, megtisztítjuk a hagymát, felvágjuk a gombát. 
2. A fövő vízbe tesszük a húst, a gombát és az épen hagyott hagymát; egy evőkanálnyi házi ételízesítőt adunk hozzá, illetve ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal. 
3. Tejföllel tálaljuk. 

Jó tudni! 
• Mivel zsiradékot nem tartalmaz, diétázóknak is ajánlott. 
• A sóval óvatosan bánjunk, az ételízesítő bőségesen tartalmaz sót. 
• Házi ételízesítő helyett tehetünk a levesbe 1-1 szál friss sárgarépát, petrezselymet és kevés karalábét; illetve használhatunk a kereskedelemben kapható ételízesítőt is.

Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések: