2014. július 13., vasárnap

Tejfölös uborkasaláta

A vasárnapi sült vagy rántott hús mellé elképzelni sem lehet jobb salátát, mint a képen látható tejfölös uborkasaláta. J.Ildikó salátája könnyen elkészíthető, érdemes kipróbálni.

Elkészítési idő: 10 perc. 

60 dkg uborka, 1 gerezd fokhagyma, kb. 1 csapott teáskanál só, őrölt bors, 2 evőkanál olívaolaj, 2-3 teáskanál cukor, 3-4 teáskanál ecet vagy egyéb fűszeres ecet, 2 dl tejföl, 1 db paradicsom, 6-7 db fekete olajbogyó (elmaradhat), 1-2 evőkanál aprított kapor. 

1. Salátástálba gyaluljuk az uborkát, belekeverjük a zúzott fokhagymát, sózzuk, és kb. 20 percig pihentetjük. 
 2. Belekeverjük a tejfölt és az olajat, cukrozzuk, borsozzuk, ecettel és aprított kaporral ízesítjük. 
 3. Összeforgatjuk, tetejét olajbogyóval, paradicsommal és kaporral díszítjük. 
4. Tálalás előtt legalább 1 órát a hűtőben érleljük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: