2014. július 15., kedd

Meggyleves

Meggyszezonban ha már készítettünk mindenféle finomságot télire, sütöttünk meggyes süteményeket, akkor ki ne hagyjuk a meggylevest! M. Réka meggylevesét érdemes kipróbálni, mert ennél üdítőbb, hideg levest aligha készíthetünk a nyári melegekben.

Elkészítési idő: 20-25 perc. Üdítő nyári leves, ami melegen vagy hidegen egyaránt fogyasztható. 

50 dkg meggy, cukor ízlés szerint, fél tasak vaníliás pudingpor, fahéj, 1 evőkanál főzőtejszín vagy tejföl, néhány csepp citromlé. 

1. A meggyet leszárazzuk, megmossuk, egy lábosban annyi vizet öntve rá, hogy bőven ellepje, főni tesszük. 
2. Felforraljuk, közben ízlés szerint cukorral, néhány csepp citromlével és fahéjjal ízestjük. 
3. A pudingport kevés vízben csomómentesre kavarjuk, és folyamatos kevergetés közben a fövő meggyhez adjuk. Még addig kavargatjuk a levest, amíg a pudingtól besűrűsödik, hozzáadjuk a tejszínt, összekavarjuk, és tálalás előtt kb. 10 percet pihentetjük. 

Jó tudni! 
• Hidegen desszertnek is fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: