2014. július 16., szerda

Meggyes túrógombóc

Mint már korábbi bejegyzésemben is említettük, a meggyet nagyon változatos módon belekombinálhatjuk az ételeinkbe. Így többek közt a túrógombócot gazdagíthatjuk vele, mint ahogyan Alíz is tette.

Elkészítési idő: 1 óra. Különlegesebbé tehetjük a hagyományos túrógombócot, ha valamilyen idénygyümölccsel töltjük. 

50 dkg tehéntúró, 15 dkg búzadara (gríz), 2 tojás, 1 evőkanál cukor, csipetnyi só, illetve kimagozott meggy, pirított zsemlemorzsa, cukor és tejföl. 

1. A tehéntúrót simára kavarjuk a cukorral, sóval és a tojássárgájával, beleforgatjuk a grízet, majd 3-4 órát pihentetjük. 
2. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és belekavarjuk a grízes túrómasszába. Gombócokat formálunk belőle, és mindegyik közepébe egy meggyszemet teszünk. 
3. Lobogó sós vízben kifőzzük a gombócokat, leszűrjük, majd pirított zsemlemorzsába forgatjuk. 
4. Tejföllel és cukorral tálaljuk. 

Jó tudni! 
• A gombóc akkor főtt ki, ha feljött a víz tetejére és könnyedén forog.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: