2014. július 4., péntek

Meggyes kavart

Meggyszezonban mi mást is lehetne sütni hét végére, mint meggyes süteményt! A képen látható meggyes süteményt Száva Enikő, székelyudvarhelyi olvasónk készítette a tavalyi süteménymustránkra. Kipróbált, megbízható recept, amit még édesanyjától tanult.

Elkészítési idő: 45 perc. Isteni nyári süteményt, jobbat elképzelni sem lehet nyár közepén.

Kavart tészta: 40 dkg liszt, 4 tojás, 30 dkg cukor, 25 dkg tejföl, 1 tasak sütőpor. 
Töltelék: 1 kg meggy. 

1. A meggyet kimagozzuk és a levét lecsöpögtetjük. 
2. A tojást a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a tejfölt, majd a sütőporral összekevert lisztet. 
3. A masszát sütőpapírral bélelt vagy zsírozott-lisztezett tepsibe töltjük, rászórjuk a meggyet, és előmelegített (180 fokos) sütőben tűpróbáig sütjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: