2014. július 11., péntek

Borjúszelet zöldségágyon

Kiadós, laktató főétel, aminek a nyári jellegét a sok zöldség adja. Ha vasárnapi ebédre valami igazi nyári finomsággal akarjuk meglepni a családot, érdemes kipróbálni Orosz Anna borjúszeletét zöldségágyon.

Elkészítési idő: 1,5-2 óra. Tartalmas nyári főétel, amit a sokféle zöldség tesz különlegessé. 

1 kg borjúcomb, 2 evőkanál zsír, 4 fej hagyma, 2 db paprika, 4 db paradicsom, só, bors, 0,5 dl olaj. 

1. A borjúcombot körülbelül egy centiméter vastagságú szeletekre vágjuk, megszórjuk sóval, borssal, és kiklopfoljuk. 
2. A zsírt egy tepsiben felforrósítjuk, és a szeleteket nagy lángon hirtelen megsütjük, amíg a hús barnás kérget kap. 
3. A zöldségágynak megpucoljuk a zöldségeket: a hagymát vékony szeletekre, a paprikát hosszú csíkokra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. 
4. Forró olajban megpirítjuk a zöldségeket, majd a tetejére helyezzük a hússzeleteket. Két-három deci vízzel felöntjük, és fedő alatt, lassú tűznél összepároljuk a húst a zöldségekkel. 
5. Köretként vajban párolt vegyes zöldséget és párolt rizst adunk mellé. 

Jó tudni! 
• A paradicsom héja könnyen lejön, ha kereszt alakban bemetsszük és forró vízbe mártjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: