2014. június 25., szerda

Tárkonyos szegfűgombamártás puliszkával

Rengeteg a gomba idén, érdemes ezért minél többféle gombás ételt készíteni. J. Ildikó gombamártása szegfűgombából készült, de bármilyen más gombával elkészíthető.

Elkészítési idő: 45 perc. Hagyományos erdélyi gombás étel, amit bátran kínálhatunk vegetáriánus vendégeinknek. 

Tárkonyos szegfűgombamártás: 50 dkg szegfűgomba, 1 hagyma, 3 evőkanál olaj, só, bors, édes fűszerpaprika, csipetnyi ecetes tárkony, 1 evőkanál liszt 2-3 dl tej, 1-2 evőkanál tejföl. 
Puliszka: 1 l víz, 25-30 dkg kukoricadara, só ízlés szerint. 

1. A hagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk, a gombát megtisztítjuk és átmossuk. 
2. Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a gombát, és addig pároljuk, amíg a gomba leve elfő. 
3. Közben sózzuk, borsozzuk, beletesszük a tárkonyt, végül a lisztből, tejfölből és tejből készített habarással besűrítjük. 
4. A puliszkához a vizet a sóval felforraljuk, beleszórjuk a kukoricadarát, majd folyamatosan kavargatva addig főzzük, amíg elválik az edény falától. 
5. Tálaláskor tejfölt adunk hozzá. 

Jó tudni! 
• A gombát gyorsan mossuk meg, egyébként teleszívja magát vízzel.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: