2014. június 4., szerda

Rebarbarakrémleves eperrel

Noha az időjárás nem éppen nyárias, hogy az üdítő, hideg krémleveseknek kedvezne, ma mégis K. Réka ízletes krémlevesét ajánljuk. Már nem egyébért, de még van eper és van rebarbara is, kár lenne, ha csupán azon múlna ennek a levesnek az elkészítése, hogy kifutottunk a szezonból és nincs már friss hozzávaló. Meg egyébként is, ez a leves forrón is finom.

Elkészítési idő: 10 perc. Kellemesen savanykás ízvilágú leves, ami melegen vagy hidegen egyaránt fogyasztható. 

15 db kb. arasznyi hosszú rebarbaraszár, 16 evőkanál cukor, szegfűszeg, fahéj, 1 citrom leve; illetve 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál liszt és eper a tálaláshoz. 

1. A rebarbaraszárakat megmossuk, meghámozzuk, 1-2 cm hosszú darabkákra vágjuk és citromlével megöntözzük. 
2. A rebarbarát a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel bő vízben főni tesszük, majd kb. 5 percet főzzük. 
3. Közben a tejfölből és a lisztből elkészítjük a habarást, és behabarjuk vele a levest. 
4. Megmossuk az epret, szeletekre vágjuk, és tálaláskor a levesbe tesszük. 

Jó tudni! 
• Eper helyett bármilyen éppen termő gyümölccsel gazdagíthatjuk a rebarbaralevest.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: