2014. június 29., vasárnap

Rántott karfiol

Elérkezett a rántott zöldségek időszaka is, amik igencsak finom, tápláló és könnyű ételek, főleg a nyári nagy melegekben. A panírozható zöldségek skálája is meglehetősen széles, ezúttal Alíz rántott karfiolját ajánljuk szíves figyelmükbe.

Elkészítési idő: 30 perc. Feltétként szolgálhatjuk fel főzelékekhez, illetve fogyaszthatjuk friss salátával.

1 közepes méretű karfiol, só; illetve 2-3 tojás, bors és liszt.  

1. A karfiolt megpucoljuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben meglobbasztjuk, majd leszűrjük.
2. A tojást csipetnyi sóval és borssal felverjük, egy tálacskában előkészítjük a lisztet, a karfiolrózsákat előbb lisztbe, majd tojásba forgatjuk, végül forró olajban megsütjük.

Jó tudni!
• A karfiol főzőlevét ne öntsük el, felhasználhatjuk zöldségleveshez alaplének!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: