2014. június 24., kedd

Karfiolleves

Már karfiol is kapható az zöldségesnél és a piacokon, s készíthetünk belőle olyan ízletes levest, mint Rita amilyet főzött. Érdemes kihasználni a nyár adta lehetőségeket és minél több könnyű zöldséges ételt fogyasztani!

Elkészítési idő: 30 perc. A nyári ízek egyik remek alapzöldsége a karfiol, amely sokféleképpen elkészíthető. Például készülhet belőle egy tartalmas leves.

1 közepes fej karfiol, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 1 fej hagyma, 4-5 burgonya, só, bors, petrezselyemzöld, olaj. 

1. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a krumplit kockára daraboljuk.
2. A hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát, majd miután színt váltott, kevés vizet hozzáadva fedő alatt pároljuk.
3. A karfiolt a petrezselyemmel és a burgonyával hideg vízben főni tesszük, közben ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal. Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzátesszük a párolt sárgarépát, és még néhány percig együtt pároljuk.
4. Tálalás előtt megszórjuk finomra vágott friss petrezselyemzölddel.

Jó tudni! 
• Az ízletes levest tálaláskor tejföllel gazdagíthatjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: