2014. június 3., kedd

Cukkinis húsgombócleves

Könnyű, mégis tartalmas nyári levest készített K. Réka, mert már lehet cukkinit is vásárolni a piacon. De ha netán nem kapnánk cukkinit, akkor tökből is elkészíthetjük, mert ugyanolyan finom. A leves egyik nagy előnye, hogy a fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.

Elkészítési idő: 1 óra. Könnyű, de tartalmas nyári leves, amit akár ünnepi alkalomra is felszolgálhatunk. 

Leves: 2 közepes cukkini, 5 dl paradicsomlé, 1 csokor kaporzöld, só, bors. 
Gombóc: 40 dkg darált hús, 2 evőkanál rizs, 1 tojás, só, bors, kaporzöld. 

1. Elkészítjük a húsgombócokat: Egy tálban összekeverjük a darált húst a rizzsel és a tojással, fűszerezzük sóval, borssal, finomra vágott kaporral, összedolgozzuk és gombócokat formálunk belőle.
2. Egy lábosban enyhén sós vizet forralunk, és lassú tűzön kifőzzük benne a gombócokat. 
3. Közben megpucoljuk a cukkinit és kockára vágjuk. 
4. Amikor a húsgombócok megpuhultak, beletesszük a cukkinit és a paradicsomlevet. Kaporral, borssal, és ha szükséges, sóval ízesítjük, felforraljuk, majd tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: