2014. május 16., péntek

Epres joghurtkrémtorta

Van már hazai eper a piacokon, igazi zamatos, illatos eper! És úgy igaz, hogy az eper fogyasztása főleg nyersen nagyon egészséges, de rengeteg étel is készíthető belőle. Főleg desszertekben szeretjük az epret, és ha van, jó is azt belerakni, fagylaltba, bonbonba, pohárkrémbe, süteménybe, vagy akár olyan tortába is, ami a fenti képen látható. K. Réka pompás tortáját még sütni sem kell, viszont ha a vasárnapi ebédhez tervezik desszertként, akkor ajánlott elkészíteni még szombaton.

Elkészítési idő: 30 perc. Friss, üde tavaszi torta, bármilyen ünnepi alkalomra elkészíthető. 

22 cm átmérőjű, kerek, lekapcsolható karimájú tortaformához 25-30 db babapiskóta. 
Krém: 5 dl joghurt, 8 evőkanál cukor, 20 g étkezési zselatin, 2 dl tejszín, 15-20 szem eper, 1 citrom leve. 
Díszítés: 5 dkg zöld kókuszreszelék, színes marcipán. 

1. A krémhez a joghurtot elkeverjük 4 evőkanál cukorral, a zselatinnal, majd folytonosan kavargatva hevítjük, de nem főzzük fel. A tűzről levéve hűlni hagyjuk. 
2. A tejszínt a megmaradt 4 evőkanál cukorral felverjük, és a kihűlt krémhez kavarjuk. 
3. Az epret botmixerrel vagy villával pépesítjük és a citromlével együtt a krémhez adjuk. 
4. 20 db piskótának levágjuk a negyedét. A nagyobb részekből kirakjuk a sütőforma oldalát, mintha kerítés lenne. A megmaradt egész piskótákkal kibéleljük a forma alját, rátöltjük a krém felét és elsimítjuk. 
5. A krémet kirakjuk a maradék piskótával és piskótadarabokkal, rásimítjuk a maradék krémet, és egy órára hűtőbe tesszük. 
6. Ezalatt marcipánból tetszés szerint figurákat készítünk. 
7. A tortát kivesszük a hűtőből, megszórjuk a tetejét zöld kókusszal, ráhelyezzük a figurákat, levesszük a forma szélét és zöld szalaggal átkötjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: