2014. május 12., hétfő

Bazsalikomos csirke spenóttal

Egyszerű és nagyszerű étel, amit most időszerű elkészíteni, amíg még van spenót - Rita receptje.

Elkészítési idő: 40 perc. Az ízletes főfogás nemcsak nagyon finom, hanem rendkívül egyszerűen elkészíthető és mutatós. 

4 szelet kicsontozott csirkecomb, bazsalikom, só, bors; illetve 1 vizespohár rizs, olaj. 
Spenótfőzelék: fél kiló spenót, 1-2 evőkanál liszt, 1-2 evőkanál olaj, fokhagyma, szegfűszeg, tej és cukor. 

1. A csirkecombot sóval, borssal fűszerezzük, és beledörzsöljük az apróra vágott bazsalikomot, majd míg a spenótfőzeléket elkészítjük, hütőszekrényben érleljük. 
2. A lisztből világos rántást készítünk, felöntjük egy pohár tejjel, és hozzátesszük a megtisztított, felaprózott spenótot. Fokhagymával, szegfűszeggel, sóval, borssal fűszerezzük, ízlés szerint cukorral édesítjük. 
3. Kevés olajon megfuttatjuk a rizst – míg kifehéredik –, majd felöntjük ételízesítős vízzel, és húsz perc alatt készre főzzük. 
4. A pácolt csirkecombokat közepes lángon ropogósra sütjük. 

Jó tudni! 
• Nem tapadnak össze a rizsszemek, ha párolás előtt pici olajon fehéredésig pirítjuk. 
• Rizsfőzésnél tartsuk be az arányokat: egy rész rizs két rész vízben fő meg!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: