2014. március 19., szerda

Tojásos laska

A mostani receptünkkel ismét a böjtölőknek kedvezünk, illetve azoknak is, akik későig dolgoznak, este hullafáradtan hazaérve ötletük nincs, mit főzzenek, azt viszont tudják, hogy hamar kéne. Nos, sokat ne gondolkodjanak, készítsék el M. Réka tojásos laskáját, amit lehet édes és sós változatban is fogyasztani. 

Elkészítési idő: 40 perc. Laktató második, de akár vacsorára is tálalhatjuk. A megadott mennyiség két személynek elegendő. 

20 dkg száraz tészta (laska), 2 tojás, só, bors, 1 evőkanál olaj. 

1. A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. 
2. Egy edénybe olajat öntünk, és beletöltjük a tésztát. 
3. A tojásokat habosra verjük, sózzuk és borsozzuk, majd a tésztára öntjük. 
4. Addig kevergetjük, míg a tojás elkészül. 

Jó tudni! 
• A felvert tojáshoz tetszés szerint tejfölt is adhatunk. 
• Tálaláskor tejfölt adhatunk mellé és/vagy cukrot. Viszont ha édesre készítjük, hagyjuk ki belőle a borsot. 
• Házilaskából finomabb.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: