2014. március 18., kedd

Spenótkrémleves

Ilyenkor tavasszal alig várjuk, hogy valami finom, friss zöldséget fogyasszunk. A spenót már megjelent a piacokon és a zöldségesnél, noha az ára még mindig jóval több mint az igazi spenótszezonban, érdemes venni belőle. Többek közt azért, hogy kipróbáljuk K. Réka nagyon finom levesét.

Elkészítési idő: 40 perc. Finom tavaszi leves. 

Leves: 50 dkg spenót, 4 cikk fokhagyma, só, bors, 2 evőkanál liszt, 1 tojássárgája, 2 evőkanál tejföl.
Csipetke: 4 evőkanál liszt, 1 tojás, pici só. 

1. A spenótot megmossuk, forrásban lévő vízben öt perc alatt megfőzzük, botmixerrel pépesítjük, majd sózzuk és borsozzuk. Közben megpucoljuk a fokhagymát, apróra vágjuk és a levesbe tesszük. 
2. Elkészítjük a habarást: A tojássárgáját a liszttel és tejföllel csomómentesen elkeverjük, és besűrítjük vele a levest. 
3. A csipetkéhez elkeverjük a lisztet a tojással, megsózzuk, 1-2 evőkanálnyi vizet adunk hozzá, hogy galuska keménységű masszát nyerjünk. Forrásban lévő, enyhén sós vízbe teáskanállal beleszaggatjuk a csipetkéket, és kb. 10 perc alatt készre főzzük. Leszűrjük, majd a leveshez adjuk. 
4. Tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: