2014. március 10., hétfő

Rakott pityóka kolbásszal

Igaz, hogy nem böjtös étel, de azokra is kell gondolnuk, akik nem böjtölnek, illetve nem veszik annyira szigorúan a böjti előírásokat, mint a katolikusok. M. Réka rakott pityókája egyszerűségében nagyszerű, amit még különlegesebbé tett egy kis kolbásszal.

Elkészítési idő: kb. 1 óra 30 perc. Tartalmas főétel, nagyanyáink másodiknak vagy vacsorára tálalták. 

10-15 db. közepes nagyságú burgonya, 25 dkg kolbász, 2 tojás, só, bors, pirospaprika, 3 evőkanál olaj, kis pohár tejföl. 

1. A burgonyát sós vízben puhára főzzük, a tojásokkal együtt. A kolbászt felkarikázzuk, és kevés olajon megpirítjuk. 
2. Kiolajazunk (esetleg vajazunk) egy hőálló tálat vagy kisebb tepsit, és a megfőtt, megpucolt burgonyát felkarikázzuk. A tojásokat is felszeleteljük. 
3. A tepsibe rétegezzük a burgonyát, a tojást és a kolbászkarikákat. Legalább két réteg legyen, majd fűszerezzük, és tejfölt csurgatunk a tetejére. 
4. Előmelegített sütőben, fóliával letakarva vagy befödve kb. fél óra alatt összemelegítjük. 
5. Tálaláskor friss tejfölt és savanyú káposztát vagy uborkasalátát adunk mellé.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: