2014. február 5., szerda

Sárgaborsó-főzelék pirított hagymakarikával

Egyszerű és nagyszerű étel nagyanyáink kínálatából. Bár még javában tart a farsang, a nagy eszem-iszomok időszaka, néha jól esik kicsit szerényebb, hús néküli étel is. Ilyen Rita sárgaborsó-főzeléke pirított hagymakarikával.

Elkészítési idő: 40 perc. Másodiknak, vacsorának, hétvégi meleg reggelinek kiadós étel. 

25 dkg sárgaborsó, 4 fej lilahagyma, liszt, babérlevél, só, kevés olaj, 1 evőkanál liszt. 

1. A sárgaborsót előző este hideg vízben beáztatjuk. 
2. Másnap sós, babérleveles vízben készre főzzük, majd átpasszírozzuk, vagy botmixerrel pépesítjük.
3. Gyenge rántással sűrítjük. 
4. A hagymát megpucoljuk, vékony karikára vágjuk, és forró olajban megpirítjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: