A brokkoli valamikor az 1990-es évek elején kezdett megjelenni a Székelyföldön és akkoriban még mindenki furcsán szemlélte a karfiolhoz hasonló furcsa zöld növényt. Közben tájékoztató jellegű írásokból azt is megtudhattuk, milyen jótékony hatásai vannak a brokkolinak és mennyire egészséges a fogyasztása. Aztán a háziasszonyok kísérletezni kezdtek a zöldséggel, készítettek köretet belőle, kirántották, salátába tették, isteni leveseket főztek belőle, mára már elmondható, hogy vidékünkön is ismert és egyre kedveltebb lett. K. Réka pompás krémlevese csupán egy változat a sok közül a brokkoli felhasználására.
Elkészítési idő: 30 perc.
50 dkg brokkoli, 2 dl főzőtejszín, só, bors, szerecsendió.
1. A brokkolit rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben 10-15 perc alatt megfőzzük. Az edényből néhány brokkolirózsát kiveszünk, a többit turmixoljuk.
2. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, borssal és szerecsendióval ízesítjük, majd néhány perc alatt összefőzzük.
3. Tálalás előtt a brokkolirózsákat beletesszük a levesbe. Pirítós kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
Jó tudni!
• Ha túl híg a levesünk, egy evőkanál lisztet pépesre kavarunk főzőtejszínnel vagy a turmixolt levessel, és besűrítjük vele a krémlevest.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése