Rövidesen az Andrásokat köszöntjük, ha pedig valami igazán különleges étellel akarunk előrukkolni, akkor készítsük el K. Réka pompás főfogását. Ez az étel egyébként egy újabb szép példája annak, amikor a hús és a gyümölcs párosításából mennyei eledel lesz.
Elkészítési idő: 1 óra. Igazi ünnepi főétel, aminek különlegességét a hús-gyümölcs párosítás adja.
Tekercs: 4 szelet pulykamell, 4 vékony szelet császárszalonna vagy bacon, 4 szelet kemény sajt, 10 dkg aszalt szilva, só, bors.
Szósz: 2 alma, 10 dkg aszalt szilva.
1. A húst – figyelve arra, hogy ne szakadjon el – vékonyra potyoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
2. A négy szelet húst egy deszkára kiterítjük, mindegyikre egy szelet sajtot teszünk, majd szorosan egymás mellé egy sor aszalt szilvát helyezünk. Óvatosan felcsavarjuk, kívülről körbetekerjük vékony császárszalonna- vagy baconszelettel.
3. A tekercseket szorosan egymás mellé helyezzük egy tepsiben, köré rakjuk a szósznak szánt aszalt szilvát és az almát. Az almát előtte meghámozzuk, kivesszük a magházát és felszeleteljük, így tesszük a húsok közé.
4. Pici vizet öntünk alá, fóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
5. Ezután levesszük a fóliát, a tepsi aljában keletkezett húsos-gyümölcsös levet letöltjük, hozzáadjuk a megsült almát és szilvát, majd pépesre turmixoljuk.
6. A tekercseket még 10 percre visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.
7. A tekerecseket szeletelve vagy félbe vágva a szósszal tálaljuk. Köretként krumplipürét adhatunk mellé.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése