2013. augusztus 27., kedd

Tökös lecsó

Ma fél tízkor - magyarországi idő szerint fél kilenckor - a paleolit étrendről fogunk beszélni a Retró Rádió Retró Konyha műsorában a műsorvezető, Gáspy kérésére. Emiatt egy olyan ételt hoztunk, ami illeszthető a paleolit étrendbe, vagyis K. Réka tökös lecsója épp ilyen. 

Elkészítési idő: 30 perc. Ízletes, gyors vacsoraként tálalható, de akár második fogásként is megteszi tartalmas leves után.

1 közepes tök vagy cukkini, 4-5 paradicsom, 1 paprika, 2 közepes hagyma, zsír vagy olaj, só, bors, bazsalikom, oregánó. 

1. A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, kockára vágjuk.
2. A felforrósított olajban vagy zsírban megdinszteljük a hagymát és a paprikát. Hozzáadjuk a paradicsomot és a cukkinit is, sózzuk, borsozzuk, majd puhára pároljuk. Bazsalikommal, oregánóval ízesítjük.
3. Tálalhatjuk önmagában, de a „húsimádók” sült kolbásszal, sült szalonnával is dúsíthatják. Köretként párolt rizst vagy puliszkát adhatunk mellé.

Jó tudni! • Tök vagy cukkini helyett padlizsánnal is készíthető.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: