2013. augusztus 26., hétfő

Szalonnás csirke karfiollal

Egyszerű és gyors főfogás, ami pillanatok alatt összedobható, főleg egy hétfői napon - amikor a fű sem nő - és nincs vasárnapi maradék. Rita nagyszerű főételének különlegességét a pirított szalonna és a csirkehús harmóniája adja.

Elkészítési idő: 40 perc. Megszokott vidékünkön, hogy a húsokat többnyire krumplival tálaljuk. Holott sokkal könnyebben emészthető és mégis laktatós főételt készíthetünk, ha az idényzöldségeinket mefelelően használjuk körítésként. 

1 csirkemell, 2 fej kisebb méretű karfiol, 4 szelet szalonna, 10 deka sajt, só, bors, fokhagymás olaj. 

1. A csirkemellet megmossuk, szép szeletekre vágjuk, befűszerezzük. A szalonnaszeleteket bevagdaljuk, és a fűszerezett csirkemellekre helyezzük. 
2. A karfiolt megmossuk, megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és beleforgatjuk a fokhagymás olajba, majd a csirkével együtt sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 
3. Előmelegített sütőben (180-200 fokon 40 perc alatt) ropogósra sütjük. 
4. A sütőt kikapcsoljuk, a csirkeszeletekre rátesszük a sajtot, visszatesszük a még forró sütőbe néhány percre, hogy a sajt ráolvadjon a húsokra. 
5. Melegen tálaljuk. 

Jó tudni! 
• A fokhagymás olaj úgy készül, hogy 4-5 cikk fokhagymát fokhagymatörőn áttörünk, és elkeverjük egy deci olajjal. 
• A csirkét nem, de a karfiolt szükséges megfordítani sütés közben, különben odaég.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: