2013. augusztus 22., csütörtök

Napkorongos töltött gomba

Finom, ízletes reggeli vagy tízórai, de akár főételként is tálalható vegetáriánusoknak.  Rita ínyencségét gombaszezonban készítsük erdei gombából, de finom termesztett gombából is.

Elkészítési idő: 20 perc. Egyszerű, de mutatós étel, aminek zamatát a gomba adja meg. Készülhet csiperkegombából, fiatal vargánya (hiripgomba, medvegomba) vagy őzlábgombakalapokból, de akár termesztett gombából is. 

1-2 gombakalap személyenként és ugyanannyi fürjtojás vagy kisebb méretű tyúktojás, vaj, só, bors. 

1. A gombákat megtisztítjuk, a szárakat óvatosan eltávolítjuk, figyelve, hogy a gombafej épen maradjon. Sóval, borssal fűszerezzük, és mindegyik belsejébe egy mokkáskanálnyi vajat teszünk. 
2. Az előkészített gombákat tűzálló edénybe tesszük, és előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. 
3. A sütőből kivéve néhány percig hűlni hagyjuk, majd mindegyik kalapba egy fürjtojást ütünk. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, majd a gombákat visszatesszük a sötőbe annyi időre, míg a fehérje megköt, de a sárgája lágy marad. 
4. Melegen, zöldségsalátával tálaljuk. 

Jó tudni! 
• Tejföllel meglocsolva, illetve finomra vágott tárkonnyal megszórva különleges ízvilágú gombát kapunk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: