2013. július 30., kedd

Töltött karalábé tejfölösen

Amíg még friss és zsenge a karalábé, kiadós egytálételt készíthetünk belőle. A korábban már közölt Erzsike néni töltött karalábéjához képest K. Réka változata tejföllel készül, fűszere viszont továbbra is a friss kaporzöld. 

Elkészítési idő: 1,5 óra. Kiadós nyári egytálétel, friss, zsenge karalábéból készítve nagyon finom. 

4 karalábé, 50 dkg őrölt hús, maréknyi rizs, 1 tojás, só, bors, 1 csokor kaporzöld. habarás: tejföl, liszt. 

1. A karalábét meghámozzuk, megmossuk. Karalábéfúróval vagy kiskanállal kikaparjuk a belsejét. 
2. Elkészítjük a tölteléket: az őrölt húst összekeverjük a tojással és a rizssel, sózzuk, borsozzuk. 
3. A kifúrt karalábék üregét megtöltjük a töltelékkel, és egy lábosban egymás mellé tesszük. A kikapart karalábéforgácsot is beleszórjuk a lábosba. Ha maradt még töltelékünk gombócokat formálunk belőle, és azt is a lábosba tesszük. Annyi vízzel töltjük fel, hogy jól ellepje, és kb. 45 percet főzzük, míg megpuhul. 
4. Ekkor a kaprot apróra vágjuk, meghintjük vele a karalábét, és még 15 percet főzzük. 
5. Elkészítjük a tejfölös habarást és behabarjuk vele a töltött karalábét.

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Vicuska írta...

Rég ettem ilyet, pedig finom! Hétvégére beiktatom :)

Alíz írta...

Örülünk, hogy eszedbe juttattuk. :)