2013. július 8., hétfő

Sárgabarackos csirke

A húsos ételeinket különlegesebbé tehetjük, ha elkészítésükhöz gyümölcsöt is használunk. Noha, a hús-gyümölcs kombinációtól sokan ódzkodnak, Rita pompás fogását elkészítve, érdemes tenni egy próbát. Most, amikor érik a sárgabarack, természetesen, azt érdemes használni ehhez a pompás fogáshoz.

Elkészítési idő: 40 perc. A különleges főételt egyaránt tálalhatjuk másodikként, de akár vacsorára is.

2 csirkemellfilé, 4 sárgabarack, 1 kis doboz kukoricakonzerv, fél liter natúr joghurt, paprika, só, bors, méz. 

1. A csirkemellett megmossuk, vékony hosszúkás csíkokra vágjuk, forró olajon megdinszteljük, ráöntünk 2-3 evőkanál mézet, elkeverjük, és felöntjük joghurttal. Fedő alatt puhára pároljuk.
2. Sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával kellemes rózsaszínes árnyalatúra „színezzük”, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott barackot és a kukoricát. Néhány percig még pároljuk.
3. Párolt rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.

Jó tudni! 

• A sárgabarackos csirkét más körettel is tálalhatjuk, figyeljünk viszont arra, hogy a köret semleges ízű legyen, ami harmonizál a barack ízével.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: