2013. július 3., szerda

Mozzarellasaláta pirítóssal

Nyáron a szervezetünk is inkább a könnyű ételeket kívánja, az immár egyre olcsóbban vásárolható zöldségfélék pedig arra ösztönöznek, hogy minél többet fogyasszunk belőlük. Semmi újat nem mondunk azzal, hogy zöldségféléket legegészségesebb nyersen fogyasztani, a saláták pedig olyan ételek, amik azt a lehetőséget kínálják, hogy finoman elkészítve fogyasszuk a zöldségeket. K. Réka salátája csupán egy ötlet a sok közül, hiszen a salátakészítésben valóban csak a fantáziánk szabhat határt.

Elkészítési idő: 15 perc. 

4 paradicsom, 20 dkg mozzarella, 0,5 dl olívaolaj, 1 csokor bazsalikom, só, 2 üreskifli vagy 4 szelet kenyér. 

1. A bazsalikomot megmossuk és apróra vágjuk. Egy tálba beleöntjük az olívaolajat, beleszórjuk a bazsalikomot, és megsózzuk.
2. Felkockázzuk a sajtot, és a fűszeres olajba forgatjuk.
3. A paradicsomot megmossuk, kockára vágjuk, és óvatosan összekeverjük a sajtkockákkal, majd 1 órát a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
4. A kiflit karikára vágjuk és megpirítjuk.
5. A salátát a tányéron szépen elrendezve pirított kiflivel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: