2013. július 4., csütörtök

Meggyes-csokis fagylalt

Nyáron nincs finomabb desszert a fagylaltnál! Többféle előnye is van: gyorsan elkészíthető, elkészítéséhez nem kell befűteni a sütőt, fagyasztóban jól tárolható akár hetekig is. Bár ez utóbbi előny azért nem helytálló, mert amilyen finomak a házilag készített fagylaltok, attól nem kell tartanunk, hogy hosszú ideig foglalják a helyet a fagyasztónkban. Mivel már elkezdődött a meggyszezon, Alíz a meggyet is felhasználta ehhez a nagyon finom desszerthez.

Elkészítési idő: 30 perc. 

0,5 kg meggy, 7-8 evőkanál cukor, 2 evőkanál rum, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tojássárgája, 1 egész tojás, 2 dl tej, 1 kiskanál élelmiszerkeményítő, 15 dkg keserű csokoládé, 4 dl tejszín. 

1. A meggyet kimagozzuk, 3-4 evőkanál cukorral lerétegeljük, rummal meglocsoljuk, és estétől reggelig állni hagyjuk.
2. A tojássárgáját és az egész tojást a többi cukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a keményítőt, felöntjük a tejjel és a meggy levével, beletördeljük a csokoládét, majd folytonosan kavargatva sűrű pépet főzünk belőle. Hideg vizes edénybe merítve lehűtjük.
3. Felverjük a tejszínt, belekavarjuk a csokoládés pépet, majd lazán beleforgatjuk a meggyet.
4. Dobozokba töltve megfagyasztjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: