2013. július 17., szerda

Farmersaláta

Így hét közepén, amikor mindenkinek akad rohannivalója bármennyi, jól jönnek a gyorsan és könnyen készülő, tápláló ételek. Ilyen Rita nagyszerű salátája is, amit egyaránt fogyaszthatunk húsok mellé vagy önálló fogásként.

Elkészítési idő: 15 perc.

1 fejessaláta 6-8 levele, 1 szál zöldhagyma, 1-2 retek, 1 uborka, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 citrom leve, 1 kis pohár natúr joghurt, só, bors, petrezselyemzöld. 

1. A zöldségeket megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, a paradicsom kivételével, amit keskeny cikkekre szeletelünk.
2. Rácsavarjuk egy citrom levét, sózzuk, borsozzuk összekeverjük.
3. A joghurtot a tetejére öntjük és egy órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: